Italijane vozi privatni brzi voz

Ekskluzivni italijanski privatni superbrzi voz, sa modernim enterijerom, internetom i bioskopom koji je kreirala kompanija NTV, obavio je svoje prvo putovanje.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 20.04.2012.

18:21

Default images

Tamnocrveni voz u obliku metka, dugačak 200 metara i nazvan Italo, otisnuo se sa rimske stanice Termini ka Napulju, gde je stigao za nešto više od sat vremena.

"Italo je stigao i doneo velike prednosti za sve koji putuju", obratila se kompanija NTV prvim putnicima koji su se divili unutrašnjosti voza koju je uredila poznata dizajnerska kuća Đuđaro.

Vozovi imaju pozlaćene detalje, panoramske prozore i kožna sedišta, a vagoni su širi od standardnih francuskih TŽV vozova. Postoje tri različite klase vagona. Maksimalna brzina koju vozovi razvijaju je 360 kilometara na sat.

Francuska državna železnička kompanija SNFC vlasnik je 20 odsto udela u NTV, kojim predsedava grupa italijanskih poslovnih ljudi, među kojima je Dijego Dela Vale, direktor luksuznog proizvođača cipela Tods. Predsednik kompanije je šef Ferarija Luka di Montecemolo.

NTV se nada da će preuzeti deo tržišta od državne železničke kompanije i ostvariti prednost cenovnim sistemom, prema kome putnici mogu da kupe povoljne karte ukoliko ih rezervišu unapred ili putuju van špica.

"Svi naši zaposleni govore engleski, pored italijanskog, a svaka stanica na kojoj stajemo imaće 'Italo kuću' za putnike koji žele informacije ili odmor", rekao je komercijalni direktor NTV Đuzepe Bonolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: