Činovnik 14 godina ništa nije radio

Neimenovani 65-godišnji javni službenik iz nemačkog grada Mindena kolegama je priznao kako poslednjih 14 godina na radnom mestu nije radio apsolutno ništa.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2012.

17:59

Default images

On je istakao da je za svoj nerad dobio čak 745.000 evra, piše Dejli telegraf.

"Od 1998. Godine na posao dolazim potpuno nepotrebno, tako da sam sada poprilično spreman za penziju. Zbogom", poručio je službenik svojim kolegama i nadređenima.

Neimenovani muškarac optužio je lokalnu vlast za "stvaranje neefikasnih struktura javne uprave" te za zapošljavanje još jedne osobe za njegov posao, zbog čega on tokom svih tih godina nije imao šta da radi. Istovremeno je gradske vlasti Mindena prozvao za kupovinu beskorisnih računara i softvera.

Britanski list piše da je takva situacija sramotna za čitavu Nemačku jer su upravo nemački čelnici u više navrata pozivali čelnike ostalih zemalja evrozone, ponajviše Španije i Grčke, na rezove u javnom sektoru.

Gradonačelnik Mindena je rekao da je bio "vrlo besan" nakon čitanja e-mejla jer se dotični radnik nikada nije požalio da nema što raditi.

Dodao je i da neće biti nikakvih kazni za tog zaposlenog, ali njegovo mesto neće biti ponovo popunjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: