Netfliks: Odmor kad i koliko hoćete

Američka kompanija Netfliks je odlučila da svojim radnicima ne ograničava vreme za odmor, te svako može da uzme odmor kada hoće i u trajanju koje mu odgovara.

Svet

Izvor: Blic

Nedelja, 15.04.2012.

17:47

Default images

U pokušaju da se reši suvišne papriologije koja je potrebna kada neko od 900 radnika Netfliksa želi da ode na odmor, ova kompanija načinila je revolucionarni korak, te svojim zaposlenima omogućila da svojim slobodnim danima raspolažu po sopstvenom nahođenju.

Iako je za očekivati da radnici zloupotrebe ovako liberalan sistem, to se nije dogodilo. Rid Hejstings, jedan od osnivača kompanije, izjavio je za Blumberg da je to zato što zapošljavaju "zrele, odgovorne ljude kojima je stalo do kvaliteta posla koji obavljaju".

Prema njegovim rečima, kompanija se više oslanja na postignuća zaposlenih, nego na broj dana koje provedu na poslu.

Netfliks nije jedina kompanija koja primenjuje ovakav sistem godišnjih odmora, budući da je i čuveni IBM omogućio zaposlenima da sa posla izlaze ranije ili da uzmu slobodne dane bez prethodne najave, sve dok to ne utiče na posao koji treba da obave.

Netfliks je internet provajder za striming medije koji svoje usluge pruža korisnicima u SAD, Kanadi, Latinskoj Americi, Karibima, Velikoj Britaniji i Irskoj. Osnovan je 1997. godine sa sedištem u Los Gatosu, u Kaliforniji. Danas ima 23,6 miliona korisnika i profit od milijardu i po dolara. Vrednost na berzi mu je procenjena na šest milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: