Lukoil kupio pumpe u Belgiji

Ruska naftna kompanija "Lukoil" potpisala je ugovor sa holandskom firmom "Verolma Groep" o kupovini 59 benzinskih pumpi u Belgiji i Holandiji.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 14.04.2012.

10:23

Default images

"U okviru strategije Lukoila da poveća broj pumpi je izlazak na tržište Holandije", napominje se u saopštenju izvršnog direktora "Lukoila Belgium" Bulata Subajeva.

Kupoprodajna transakcija biće završena u drugom tromesečju, posle dobijanja dozvole antimonopolske službe, izjavila je predstavnica Lukoila u Belgiji Els Rujsen, prenosi agencija Rojters. Drugi po veličini ruski proizvođač nafte, u Belgiji ima 168 benzinskih pumpi. Sem toga "Lukoil" je 2009. godine kupio 45 odsto akcija rafinerije "Zeeland" u Holandiji, s tim što preostalih 55 odsto pripada francuskoj kompaniji "Total".

Za razliku od mnogih drugih ruskih naftnih kompanija "Lukoil" ima razgranatu mrežu benzinskih pumpi izvan Rusije. Tako je ova ruska kompanija dugo bila prisutna na američkom tržištu, mada je početkom 2011. godine prodala više od 900 pumpi u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: