Rusija u STO ne utiče na Belorusiju

Članstvo Rusije u STO ne bi trebalo da utiče na postrojenja za izradu mehanizacije u Belorusiji, rekao je vicepremijer Belorusije Vladimir Semaško.

Svet

Izvor: B92

Subota, 14.04.2012.

10:08

Default images

"Ne brinemo mnogo zbog članstva Rusije u STO. Situacija može malo da se pogorša na nekim poljima, ali ipak, ne očekujem neke velike probleme u budućnosti", poručio je Semaško, a prenela ruska novinska agencija Itar-Tas.

Beloruski vicepremijer je objasnio da Rusija treba da ispuni obaveze koje povlači članstvo u STO i postepeno smanji uvozne carine na proizvode mašinske industrije. Minsk će, međutim, morati da preduzme slične korake, budući da su Belorusija i Rusija povezane u okviru Zajedničkog ekonomskog prostora. Izmene se tiču poljoprivredne mehanizacije i proizvodnje automobila.

Semaško je naveo da da beloruski kombajn "KZS-1218" košta oko 180.000 dolara, u poređenju sa 320-350.000 dolara, koliko koštaju modeli iz zapadnih zemalja.

Smanjenje uvoznih carina na pet odsto ne bi trebalo da utiče na Belorusiju, zahvaljujući postojećoj razlici u cenama, zaključio je vicepremijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: