Nekretnine u SAD jeftinije 34 odsto

Cene kuća i stanova u Sjedinjenim Američkim Državama u januaru su pale peti mesec zaredom u većini američkih gradova.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.03.2012.

19:16

Default images

Skromni rast prodaje na oslabljenom tržištu nekretnina tek treba da podigne cene, procenjuje se.

Indeks cena kuća S&P/Kejs-Šiler pokazuje da su cene u januaru niže nego u decembru, u 16 od 19 praćenih američkih gradova. Najveći pad je zabeležen u San Francisku, Atlanti i Portlandu, dok su cene porasle u Majamiju, Feniksu i Vašingtonu.

Cene nekretnina su u januaru, ipak, pale u 17 od 20 američkih gradova, u poredjenju sa istim periodom lane, što ukazuje da je tržište nekretnina i dalje slabo, uprkos najboljoj zimskoj prodaji kuća za proteklih pet godina.

Cene su širom zemlje pale za 34 odsto od pucanja sektora nekretnina i sada su na nivoima iz 2002. godine.

Neki ekonomisti tvrde da bi rast prodaje mogao da do proleća zaustavi dalji pad cena, jer cene kuća prate trendove u prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: