MMF: Grčka nema pravo na grešku

MMF je upozorio Grčku da nema pravo na grešku u primeni reformi i smanjenju troškova, jer bi rezultat bila još dublja recesija i povećanje duga.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.03.2012.

15:06

Default images

Odobreni zajam je deo šireg paketa pomoći od njenih evropskih partnera i Evropske centralne banke u ukupnoj vrednosti od 130 milijardi evra.

MMF je upozorio da postoje i politički rizici u vezi sa izborima u Grčkoj ove godine, koji doprinose neizvesnosti, preneo je Rojters. "Ostvarenje tih rizika bi verovatno zahtevalo dodatnu pomoć zvaničnog sektora, a u nedostatku toga, došlo bi do bankrota države. Ukoliko ne bi bilo stalne podrške i pristupa programu refinansiranja ECB, nekontrolisani izlazak iz evrozone bi bio neizbežan, što bi ugrozilo i Fond", saopštio je MMF.

Fond je takođe upozorio da bi u slučaju izlaska Grčke iz evrozone ostatak Evrope, a možda i svet, imali ekonomske troškove i da bi im pretila opasnost od širenja krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: