Udeo pao 0,6 odsto, direktor otišao

Vodeći britanski lanac supermarketa Tesko je saopštio da je šef poslovanja na domaćem tržištu Ričard Brašer podneo ostavku.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.03.2012.

18:58

Default images

Prethodno je u poslovanju kompanije zabeležen najlošiji period za nekoliko poslednjih godina.

Brašer je podneo ostavku nakon što je zastupljenost kompanije Tesko na britanskom tržištu opala u odnosu na konkurenciju, kao što je trgovački lanac Sejnsberi.

Udeo supermarketa Tesko je tokom 12 sedmica, do 19. februara, opao na 29,7 odsto, sa 30,3 odsto godinu dana ranije. To je bio najniži udeo od 2005. godine.

Tesko je početkom godine upozorio na smanjenje zarade, pošto kampanja velikih smanjenja cena nije uspela da poveća prodaju, i najavio da će povećati ulaganja u revitalizaciju poslovanja u Britaniji.

Brašer je na mesto direktora za poslove u Britaniji postavljen prošle godine, a na njegovo mesto će doći sadašnji izvršni direktor Filip Klark.

Supermarketi Tesko u Britaniji donose dve trećine prihoda te kompanije, koji su u 2010/2011. godini iznosili 104 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: