Kina najveći investitor u Nemačkoj

Kina je prošle godine bila najveći investitor u Nemačkoj, ostavljajući iza sebe SAD, Švajcarsku i Francusku, saopštila je nemačka državna agencija za razvoj.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2012.

14:51

Default images

U saopštenju se navodi da je tokom 2011. Kina u Nemačkoj finansirala 158 projekata, a slede SAD sa 110, Švajcarska sa 91 i Francuska sa 53 projekta, prenela je agencija AFP.

Uprkos tim brojkama, Evropa je realizovala više od polovine ukupnih stranih ulaganja u Nemačkoj, pokazali su podaci GTAI.

Svaki peti investicioni projekat, od kojih većina obuhvata i izgradnju novih postrojenja u Nemačkoj, realizovan je u mašinskom ili automobilskom sektoru, 13 odsto projekata spada u sektor novih tehnologija, a šest odsto projekata u sektor obnovljive energije, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: