Odličan start Škode u 2012.

Češki proizvođač automobila "Škoda auto" je u prva dva meseca ove godine povećao prodaju u celom svetu za 11,6 odsto, na 147.505 vozila.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.03.2012.

08:55

Default images

"Nalazimo se na stabilnom putu rasta, što je potvrđeno ponovnim povećanjem isporuka u prva dva meseca 2012. godine", rekao je u Ženevi predsednik upravnog odbora Škode Vinfrid Valand.

Valand je na autosalonu predstavio novu verziju najmanjeg "Škodinog" aotimobila "sitigou" (Citigo) sa petora vrata, koji se od prošle jeseni proizvodi u Bratislavi.

Najnovija "škoda" koja se do sada prodavala samo u Češkoj u verziji sa troja vrata, od maja će biti dostupna na evropskim tržištima u obe varijante - sa troja i petora vrata.

Kako očekuju u "Škodi", "sitigou" će, zajedno sa ostalim modelima, pomoći da prodaja vozila tog češkog proizvodjača do 2018. godine dostigne 1,5 milion automobila.

"Škoda" je prošle godine u celom svetu prodala 879.200 vozila, što je najviše u njenoj istoriji. Pri sadašnjem tempu, ovogodišnja produkcija bi mogla da se približi milionskoj granici, prenela je agencija ČTK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: