Bogati zarade i 680 mil. USD dnevno

Forbsov monopol na svetsku listu milijardera i najbogatijih ljudi sveta poljuljan je nakon što je agencija Blumberg lansirala svoj dnevni indeks milijardera.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

00:44

Default images

Na njegovo čelo je, očekivano, zaseo meksički telekomunikacijski magnat Karlos Slim.

Na Billionaires Indexu od svetskih 1.200 milijardera mesto će naći samo 20 najbogatijih, a indeks će se osvežavatI jednom dnevno u 17.30 sati po njujorškom vremenu, kada će se videti koliko je koji milijarder dobio ili izgubio prošlog dana.

Iako prva tri mesta, kao i na Forbsovoj lestvici, drže Slim, Bil Gejts i Voren Bafet, ostatak donosi neka iznenađenja.

Tako je vlasnik Ikee Ingvar Kamprad, kao najbogatiji Evropljanin, zauzeo visoko četvrto mesto, a slede ga još dva Evropljana - vlasnik LVMH Moet Henesi Luj Vitona Bernar Arno i vlasnik Zare Amansio Ortega.

Do desetog mesta došao je Brazilac Eike Fuhrken Batista, koji je za godinu dana najviše uvećao svoje bogatstvo, za impresivnih 32,4 posto, i najavio da će do 2015. zasesti na prvo mesto. Na 11. i 12. mestu su najbogatiji Azijci - Indijac Mukeš Ambani i Li Ka-Šing iz Hong Konga.

Ipak, najinteresantniji podatak je to da neki milijarderi dnevno uvećaju svoje bogatstvo za dobrano više od pola milijarde dolara, a neki za "samo" dvadesetak miliona.
Pogledajte i listu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: