Tata hoće da kupi Saab za 350 mil.$

Indijski konglomerat "Tata" ponudio je 350 miliona dolara za kupovinu bankrotirale švedske autokomkompanije "Saab automobili", piše "Fajnanšel ekspres".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

13:59

Default images

Tim kompanije "Tata" za globalna preuzimanja pregovara sa "Saabom" i privatnim investitorima o mogućnosti da švedsku prezaduženu kompaniju kupi britanske firma "Jaguar-Land rover", koja se nalazi u vlasništvu indijskog konglomerata.

Zvanični predsatvnik grupe "Tata motori" odbio je da komentariše pisanje štampe, prenela je AFP. Prošlog meseca, zvaničnici "Saaba" saopštili su da su najamanje četiri kompanije izašle sa ponudom za preuzimanje firme, od kojih je većina izvan Švedske.

"Saab", čiji je vlasnik holandska kompanija "Švedski automobili" zatražio je sudsku zaštitu od bankrota u decembru prošle godine, posle serije neuspešnih pregovora o prodaji i spasavanju poznatog švedskog brenda.

"Tata" će se najverovatnije suočiti sa konkurencijom kineske kompanije "Jangmen", koja već duže pokušava da kupi "Saab". Prema preliminarnoj ponudi kineska firma je spremna da izdvoji 300 miliona dolara za tu transakciju.

Indijska autokompanija i poznati proizvođač poljoprivredne opreme "Mahindra i Mahindra" takođe je objavila da je plasirala ponudu za preuzimanje "Saaba."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: