Evropa ne da Kini da kupuje domaće?

Evropska privredna komora u Kini je razočarana zbog predloženog spiska za kupovinu novog voznog parka u kojem su isključivo modeli kineskih proizvođača.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 06.03.2012.

08:40

Default images

Privredna komora EU ocenila je da je spisak u suprotnosti sa obećanjima kineskih vlasti o otvorenosti tržišta.

Osim toga, to bi uticalo i na dobit predstavništava stranih proizvođača automobila koji u Kini rade kao mešovite firme i godišnje prodaju oko milion vozila.

Privredna komora EU u Kini zato je pozvala kineske vlasti da izmene spisak.

Kinesko ministarstvo za industriju i informacione tehnologije koje je i ponudilo nova vozila, prethodno je zatražilo od Komore EU da da svoje mišljenje o toj ponudi.

Mnogi strani proizvođači automobila oslanjaju se na kineski privredni rast kako bi nadoknadili slabu prodaju automobila na evropskom tržištu. Jedan od glavnih izvora prihoda je između ostalog, prodaja vozila vladinim institucijama i Komunističkoj partiji.

Automobili stranih proizvođača i dalje su omiljeni ne samo među privatnim potrošačima, već i među kineskim zvaničnicima. među najvišim statusnim simbolima u toj zemlji smatraju se vozila marke "audi" i "mercedes".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: