Sarkozi: Referendum evro ili franak

Francuski predsednik Nikola Sarkozi smatra da je referendum o evropskom sporazumu o budžetskoj disciplini neprihvatljiv.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.02.2012.

17:22

Default images

Istovremeno, on mogućnost izjašnjavanja o zajedničkoj moneti, evru, ostavlja otvarenom.

Sarkozi je, manje od mesec dana uoči predsedničkih izbora u Francuskoj, rekao da, ukoliko bude ponovo izabran za predsednika, neće raspisivati referendum o evropskom sporazumu koji je pre svega Nemačka zahtevala kako bi se učvrstila budžetska disciplina u zoni evra.

"Referendum koji se tiče Evrope, kao što je zajednička ekonomska moneta, za mene je sasvim prihvatljiv, jer je to pitanje sasvim jasno definisano i svedeno na jednostavnu formulaciju želite li da evro zamenite frankom", rekao je Sarkozi.

On je dodao da izjašnjavanje o sporazumu od 200 ili 250 stavki, smatra previše komplikovanim i praktično neizvodljivim.

Sarkozi, međutim, nema ništa protiv "budžetskog sporazuma" kao takvog, koji po njegovom mišljenju ne predstavlja napuštanje državnog suvereniteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: