Rusija i Kina spas za krizu u EU

Lideri 12 članica EU, apeluju su da se primeni strategija za dodatno otvaranje tržišta da bi se podstakao ekonomski rast i spasio region od ekonomske krize.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.02.2012.

09:32

Default images

Pismo dvanaestorice lidera, uključujući britanskog premijera Dejvida Kamerona i premijera Italije Marija Montija, je upućeno predsedniku Evropskog saveta Hermanu van Rompeju i predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu.

U pismu se od evropskih zemalja traži da u većoj meri otvore tržište usluga, istraživačkog i energetskog sektora, kao i da uspostave trgovinske veze sa tržištima u naglom razvoju, kao što su Kina i Rusija. U Evropi se sve više širi zabrinutost da bi mere štednje koje su vlade uvele da bi ograničile rastuće deficite takođe mogle da ugroze privredni rast.

Pismo su, pored Kamerona i Montija, potpisali i lideri Irske, Holandije, Španije, Estonije, Letonije, Finske, Švedske, Poljske, Češke i Slovačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: