Tata motore izvukla prodaja Jaguara

Indijska grupa "Tata motori" zabeležila je rast profita u trećem tromesečju 2011. zahvaljujući skoku prodaje njene britanske filijale "Jaguar i Land rover".

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.02.2012.

08:58

Default images

Privatna kompanija "Tata motori" saopštila je da je neto prihod grupacije porastao 41 odsto u trećem tromsečju na rekordnih 34,1 milijardi rupija (692 miliona dolara), u poređenju sa istim periodom prethodne godine od 24,2 milijarde rupija.

Profitabilnost kompanije porasla je pre svega zbog naraslih isporuka robnih marki "Jaguar" i "Land rover", uglavnom na tržištima u usponu, čime je nadognađena manja prodaja u razvijenim zemljama koje se suočavaju sa finansijskom krizom. U decembru 2010, ukupna prodaja luksuznih kola koja izrađuje JLR u svetu porasla je 45 odsto, što je najveći skok od juna 2010.

Grupa "Tata motori" saopštila je da je prodaja JLR za devet meseci do decembra minule godine porasla 22 odsto, na oko 217.000 kola.

Analitičar "Frst global risrč" u Mumbaju Hiteš Kuvelkar smatra da je tražnja posebno bila visoka za kompaktnim sprortsko-terenskim vozilom "randž rover ivouk" i "jaguarovim" dizel vozilom XF. Očekuje se da će prodaja tih modela biti nastavljena i u narednom periodu za kada se računa na "pristojan obim rasta prodaje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: