Sarkozi: Spasao Francusku propasti

Francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je da njegova politika spasila Francusku od ekonomske propasti.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

12:11

Default images

Sarkozi je kazao da je "samo on" imao hrabrosti da se drži reformi iz kojih će francuski narod izaći jači i savladati sadašnje ekonomske potrese.

"Izbegli smo katastrofu", tvrdi Sarkozi.

On je, na predizbornom skupu u Marselju, kazao da svako ko sumnja u njegovo upravljanje krizom treba da "pogleda na tešku ekonomsku situaciji u Italiji, Španiji, Portugaliji i Grčkoj", prenela je agencija Rojters.

Sarkozijeva taktika kojom planira da pobedi na izborima je njegov stav "poštenog realiste" koji se bori da izvede celu Francusku iz ekonomske krize bez nepoštenih obećanja.

"Želim da budem kandidat naroda Francuske. Neću da budem kandidat jedne male elite protiv (ostatka) naroda", izjavio je Sarkozi, naveo je AFP.

Rojters navodi da se Sarkozi, političar desnog centra, bori protiv 67-68 odsto francuskih birača koji nisu za njega i procenama predizbornih anketa koje ga ostavljaju 12 poena iza Olanda uoči izbora zakazanih za 22. april, mada analitičari predviđaju da će Sarkozi i Olando biti glavni oponenti u drugom krugu predsedničkih izbora predvidjenih za 6. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: