Šojble: Saosećam s Grcima, ali…

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble kaže da saoseća s grčkim narodom zbog oštrih ekonomskih mera štednje kojima je ta zemlja izložena.

Svet

Izvor: business.hr

Nedelja, 19.02.2012.

15:28

Default images

"Saosećam s grčkim državljanima", rekao je ministar, kojeg je službena Atina oštro kritikovala nakon što je u sredu kazao kako sumnja u utemeljenost informacije o održavanju parlamentarnih izbora u Grčkoj već u aprilu, što je protumačeno kao svojevrsno mešanje u unutrašnje stvari zemlje.

"Velika je većina onih koji su pogođeni reformama i oštrijim merama štednje i mogu shvatiti njihov gnev zbog minimalnih plata, ali podsećam da će se u budućnosti (nakon primene mera štednje) naći na istom nivou na kojoj je sada ekonomski Španija", kazao je.

Uz to, “šta bi trebalo da kažu ljudi iz zemalja istočne Evrope ili baltičkih zemalja u kojima su minimalne plate još i niže, a ipak će pridoneti pomoći za Grčku", kazao je, između ostalog, Šojble.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: