Madrid iz krize izvlači Las Vegas

Gradske vlasti Madrida i regionalni lideri rade na otvaranju kazino bulevara, u stilu Las Vegasa u španskoj prestonici, što bi otvorilo 200.000 radnih mesta.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

09:05

Default images

Gradonačelnica Madrida Ana Botelja i predsednica regionalne vlade Madrida Esperansa Agire, istakle su da će se boriti za ovu investiciju, koja se procenjuje na 18,8 milijardi evra.

"Promenićemo propise koji treba da budu promenjeni sve dok su u skladu sa našim principima", rekla je Agireova novinarima posle jednočasovnog sastanka dvojice desničarskih političara. Šeldon Adelson, šef američke kompanije koja upravlja kazinima "Las Vegas Sends", rekao je da je prošle godine počeo pregovore za izgradnju "mini Las Vegasa" u Španiji i istakao je da bi time bila otvorena mogućnost otvaranja novih radnih mesta, prenosi francuska agencija AFP.

Taj projekat će stvoriti 200.000 dugoročnih radnih mesta, ne računajući zapošljavanja prilikom izgradnje infrastrukture, hotela, pozorišta, centara za sastanke i konferencije, itd.

Prema vodećem španskom dnevniku "El Pais", "Las Vegas Sends" je planira da investira 15 do 18,8 milijardi evra u taj kompleks do 2022, tvrdeći da će stvoriti 164,00 direktnih i 97,000 indirektnih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: