MMF siromašnima zajmi bez kamate

Međunarodni monetarni fond zadržaće kamatnu stopu na zajmove za najsiromašnije zemlje na svetu na nivou od nula odsto još godinu dana.

Svet

Izvor: B92

Subota, 24.12.2011.

13:31

Default images

Produženje te kamatne stope, koja je 2009. po prvi put od formiranja MMF snižena na nulu, usledilo je automatski, s obzirom da nije bilo protivljenja tom predlogu koji je dat u novembru, ukazao je portparol te glavne svetske finansijske institucije.

Kamatna stopa se zadržava na tako niskom nivou "s obzirom na velike pretnje svetskim ekonomskim izgledima", navedeno je u novembarskom predlogu za produženje važenja nulte kamatne stope, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Oko 80 od 187 članica MMF može imati koristi od te niske kamatne stope, po kojoj sada dobija kredite 25 zemalja sveta, većinom u Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: