Alžir: Prestonici dve mlrd. evra

Alžir, jedna od najlepših prestonica Mediterana, dobiće blizu dve milijarde evra za modernizaciju, saopštio je prefekt Alžira Mohamed Kebir Adu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

18:42

Default images

Znatna suma namenjena je realizaciji velikih projekata, uključujući izgradnju tri autobuske stanice i parkinga koji nedostaju gradu zagušenom saobraćajem, sredjivanju plaža na kojima se mali broj Alžiraca kupa zbog neodgovarajuće infrastrukture, kao i obnovi puteva.

Deo sredstava utrošiće se za produženje mreže metroa, koja trenutno ima 10 stanica od istoka prema centru grada u dužini od 8,5 kilometara i kojom se dnevno preveze blizu 60.000 ljudi.

Planirana mreža duga 40 kilometara trebalo bi da bude dovršena do 2020. godine.

Ministar saobraćaja Amar Tu najavio je ove godine da će planirana tramvajska mreža za devet godina takođe biti duga 40 kilometara. Krajem maja otvorena je tramvajska trasa duga 7,2 kilometara.

Radovi će obuhvatiti i Veliku džamiju u Alžiru, koja ima kapacitet za 120.000 vernika. Džamija će dobiti biblioteku, konferencijsku salu, muzej islamske umetnosti i istorije i centar za istraživanje istorije Alžira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: