Biznismeni ne žele Britaniju van EU

Grupa britanskih poslovnih ljudi traži da Britanija preduzme sve što može da obezbedi održivost evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.12.2011.

16:04

Default images

Oni zahtevaju i da ta zemlja ostane uključena u proces donošenja odluka u Evropskoj uniji, kako bi na taj način zaštitila jedinstveno tržište.

Među potpisnicima su predsedavajući Virdžin grupe Ričard Brenson, zamenik predsednika naftne kompanije Rojal Dač Šel Džon Kar, potpredsednici industrijskog konglomerata Nomura Endrju Kan i Gaj Doson, i predsednik upravnog odbora rudničkog giganta Rio Tinta Jan du Plesis.

"U interesu je Britanije da evro preživi i zato bismo trebali da uradimo sve što je moguće da se preduzmu neophodni koraci u cilju obezbeđivanja održivosti zajedničke evropske valute", navodi se u pismu.

Oni navode da "zaštita zajedničkog tržišta treba da bude temelj našeg ponovnog angažovanja u Evropi. Veća je verovatnoća da ćemo to ostvariti ako budemo blisko uključeni u proces donošenja odluka u EU".

Britanski premijer Dejvid Kameron je na samitu EU 9. decembra odbio da prihvati promene sporazuma EU koje su sadržale nove mere protiv dužničke krize, što je navelo ostale zemlje u sklopu Unije da postignu dogovor bez Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: