Eldorado hoće do grčkog zlata

Kanadska rudarska firma "Eldorado gold" obećala je Grčkoj pogođenoj krizom investicije od 1,5 milijardi evra i 2.000 radnih mesta.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.12.2011.

18:00

Default images

To je rezultat kupovine firme "Juropijan goldfilds" (European Goldfields Ltd.) koja je ranije angažovana da radi u Grčkoj.

Eldorado je u nedelju ugovorio kupovinu te firme za 2,4 milijarde dolara, ali skupština akcionara to treba da odobri sredinom februara.

Izvršni direktor "Eldorada" Pol Rajt (Paul Wright) je u ponedeljak opisao severoistočnu Grčku kao "veoma, veoma perspektivnu" za iskopavanje zlata.

Rajt je obećao i razmatranje drugih mogućnosti rudarstva u severnoj Grčkoj kada Vlada ponudi nove dozvole što se očekuje iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: