"Vratimo se Marksu i Engelsu"

Ministarka ekonomije Velsa Edvina Hart, komentarišući aktuelno stanje u ekonomiji, naglasila je da je kapitalizam kao sistem "razočarao".

Svet

Izvor: B92

Subota, 12.11.2011.

00:09

Default images

Pritom se osvrnula na teško stanje ekonomije u Velsu i u ostatku Britanije ističući propast industrijskog sektora i visoku nezaposlenost mladih ljudi.

"Žao mi je, ali kapitalistički sistem je razočarao. Da bismo pravilno diskutovali o aktuelnim problemima trebalo bi se da se vratimo istorijskim lekcijama Karla Marksa i Fridriha Engelsa", rekla je ona.

Komentar je izazvao burne reakcije kolega iz britanske politike. "Da li je ova ministarka ekonomije zaista sposobna da privuče strane investicije", zapitala se Eland Paro iz proevropske Liberalno-demokratske stranke.

Inače, nedavno je i mađarski levičarski filosof Gašpar Mikloš Tamaš ocenio da su "unutrašnje rezerve kapitalizma" u svetu potpuno istrošene. On je ukazao da je poslednjih godina, "na najveće iznenađenje svih", došlo do "neverovatnog procvata" marksističke teorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: