Inflacija u zoni evra je tri odsto

Inflacija u zoni evra ostala je na tri odsto za godinu dana zaključno sa oktobrom, pokazuju danas objavljeni podaci Eurostata.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.10.2011.

13:57

Default images

Stopa inflacije u 17-članoj zoni i dalje je iznad od strane Evropske centralne banke (ECB) ciljanih neznatno ispod dva procenta, tako da analitičari očekuju da ECB na sastanku ove nedelje ostavi ključnu kamatu na 1,5 odsto.

Analitičari smatraju da se kamata neće menjati, iako privredni rast posustaje u vodećim evropskim ekonomijama, poput Nemačke i Francuske, dok u slabijim privredama, poput Grčke i Portugalije, pada.

Statistička služba EU saopštila je danas i da je stopa nezaposlenosti u zoni evra u septembru u poredjenju sa avgustom porasla za 0,1 procentni poen, na 10,2 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: