Libija: Uskoro nafte kao pre rata

Libija bi mogla da se vrati na punu proizvodnju nafte nešto brže nego što se predviđalo, ocenili su zvaničnici Međunarodne agencije za energiju.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 19.10.2011.

16:05

Default images

Ta ocena je izneta uz napomenu da je ipak teško davati prognoze.

U Agenciji očekuju da Libija do kraja godine počne da pumpa oko milion barela nafte na dan.

Neki posmatrači čak računaju da će do tada Libija postići proizvodnju od pre rata od 1,6 miliona barela dnevno.

Na skupu ministara energetika i industrijalaca u Parizu Dejvid Fife (David Fyfe) iz Agencije priznao je da je njihova procena umerena, ali i istakao da je situacija takva da je teško predviđati.

Fife je kazao i da štete na bušotinama izgleda da nisu mnogo velike ali da bi Libijci mogli da imaju problema sa isporukom u inostranstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: