Kudrin: Kremlj potkopava finansije

Bivši ministar finansija Rusije Aleksej Kudrin upozorio je da bi obilna potrošnja koju planira vlada mogla da potkopa finansije zemlje.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2011.

16:33

Default images

Prošlog meseca Kudrin je podneo ostavku na funkciju ministra finansija, nakon što je ocenio da je državni budžet prevelik i pošto ga je kritikovao predsednik Dmitrij Medvedev.

Zahvaljujući fiskalnoj politici koju je vodio više od deset godina, Kudrin je zadobio poverenje i podršku na finansijskim tržištima.

On je u članku za dnevnik Komersant naveo da će velika vojna potrošnja uz planirano povećanje plata učitelja i drugih socijalnih beneficija dovesti budžet, odnosno potrošnju, do opasnog nivoa.

Bivši ministar finansija ocenio je da Rusija mora da smanji rashode, da se uzdrži od povećanje poreza i postavi nisku inflaciju za cilj.

Kudrin je istakao da su stabilne finansije ključne za privlačenje privatnih investicija neophodnih za ekonomski rast Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: