Obama zbog krize češće telefonira

Predsednik Barak Obama upozorio je da dužnička kriza u evrozoni predstavlja veliku opasnost po privredu Sjedinjenih Američkih Država.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

14:36

Default images

Predsednik Obama je u petak uveče telefonom pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi razgovarali o najnovijem razvoju situacije oko dužničke krize u evrozoni.

U saopštenju koje je objavila Bela kuća se navodi da su dvoje državnika takođe razgovarali o pripremama za predstojeći samit Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta i onih sa brzim rastom u Kanu u novembru i dogovorili su se da će ostati u kontaktu uoči tog sastanka".

Obama u poslednje vreme obavlja česte telefonske konsultacije sa evropskim liderima, u vreme kad se dužnička kriza na Starom kontinentu produbljava.

Kabinet predsednika Francuske Nikole Sarkozija je u ponedeljak, 10. oktobra, saopštio da je Obama tokom telefonskog razgovora dvojice lidera pružio potpunu podršku naporima Francuske i Nemačke da iznađu rešenje za dužničku krizu.

Istog dana je predsednik SAD pričao na istu temi sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: