Radnici na crno i među poslanicima

Austrijski parlament suočen je sa veoma neprijatnom situacijom, jer je prilikom provere poreskih vlasti utvrđeno da u skupštini rade radnici na crno.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 14.10.2011.

12:54

Default images

Finansijska policija je tokom kontrole u kantini parlamenta našila na tri žene koje nisu bile prijavljene, ili su bile samo delimično prijavljene.

Predsecnica parlamenta Barbara Pramer biće suočena sa visokom kaznom koju će skupština dobiti za ovaj prekršaj zakona.

Koncesionar kantine, pored ovog prekršaja, očigledno je pokušavao da izbegne i druge obaveze, pa nije plaćao osiguranje i slične obavezne dadžbine.

Pramerova je najavila da će svakako ovaj slučaj imati posledice po koncesionara, sve do raskidanja ugovora.

Inače kantina parlamenta je proteklih godina bila u više navrata predmet vesti u medijima. Nakon kritike kvaliteta jela angažovani su novi kuvari, na proleće je potom i skupštinski restoran, koji vodi isto lice, privremeno zatvoren, nakon što su nadležne vlasti ustanove utvrdile da je potrebna sanacija prostora za nastavak rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: