Amerikanci moraju da štede na deci

Amerikanci u poslednje vreme zbog nepovoljnih ekonomskih kretanja kupuju manje pelena za decu, naveo je dnevnik Vol strit džornal.

Svet

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

08:06

Default images

List naglašava da je to veoma neobično jer se troškovi za decu u SAD nisu smanjivali u periodima recesecije, uključujući i nedavnu.

Roditelji su radije žrtvovali nešto drugo nego da štede na higijeni ili sreći svojih naslednika. Najnoviji podaci, međutim, govore o padu prodaje pelena, a rastu prometa dečjeg pudera.

Samo u septembru je u SAD prodato jedan odsto manje pelena nego u istom mesecu lane. Njihova prodaja manje ili više pada od avgusta prošle godine, a septembarski pad, izraženo u dolarima, predstavlja tri odsto. To pokazuje da roditelji, ne samo da ograničavaju kupovinu, nego istovremeno prelaze na jeftinije proizvode.

Dnevnik upozorava, međutim, da na pad prodaje pelena može imati uticaj i smanjenje broja rođenih beba u zemlji koji se beleži od 2007. godine, ali i nove tehnologije, zahvaljujući kojima pelene zadržavaju više tečnosti nego ranije.

Prodaja dečjeg pudera je tokom proteklih godinu dana porasla osam odsto, a prema analitičarima i lekarima, to je najverovatnije posledica manje čestog menjanja pelena i korišćenja proizvoda slabijeg kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: