Boing i Erbas “podelili“ Kinu

Američki Boing planira da proda najmanje polovinu od 5.000 procenjenih kineskih potreba za novim avionima u narednih 20 godina.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.09.2011.

09:05

Default images

Istovremeno, i evropski proizvođač aviona Erbas planira da Kini isporuči najmanje polovinu letelica koje će toj zemlji biti potrebne u naredih 20 godina.

Potpredsednik američkog avio-giganta Ihsan Munir, zadužen za prodaju komercijalnih aviona i marketing na tržištima Kine i Koreje, procenio je da će Kini biti potrebno 5.000 novih aviona u narednih 20 godina.

"Boing se nada da će zauzeti najmanje polovinu te potražnje", dodao je Munir i naglasio da Boing priprema plan koji će zadovoljiti kineske kupce i koji će biti prilagođen tamošnjem tržištu.

Na kinesko tržište računa i evropski Erbas koji je ove godine dobio više porudžbina od Boinga.

Najveći svetski proizvođač civilnih aviona namerava da do 2015. godine poveća udeo na kineskom tržištu na 50 odsto, najavio je potpredsednik Erbasa Kina Erik Čen. Trenutno je udeo Erbasa na tržištu Kine 47 odsto.

Erbas je inače nedavno objavio da očekuje da mu tražnja aviona za račun Kine i drugih azijskih zemalja pomogne da očuva rast prodaje u slučaju globalne recesije.

Ta komapnija predviđa da će u svetu biti prodato skoro 27.000 putničkih i aviona za transport tereta u ukupnoj vrednosti od 3,5 biliona dolara (2,6 biliona evra) u periodu od 2011 do 2030. godine.

Veću potražnju za vazdušnim prevozom će diktirati potreba zamane zastarelih aviona energetski efikasnijim mašinama, povećanje stanovništva i rapidan rast avionskog prevoza u zemljama sa privredama u usponu, stoji u analizi Erbasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: