Barozo: EU će izbeći recesiju

Evrospka unija će izbeći pad u recesiju i čini sve da reši problem dugova, kaže predsednik Evropske komisije Hose Manuel Barozo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

08:35

Default images

"Ne očekujemo recesiju u Evropi," rekao je on i dodao da "poslednje procene Evropske komisije pokazaju da će biti rasta, doduše malog, ali rasta".

Barozo dodaje da su 27 država Evropske unije i evro otporni i da će privreda regiona nastaviti da raste, mada skromno.

"Zemlje EU preduzimaju sve potrebno, od borbe protiv skrivenih budžetskih problema do jačanja upravljanja evrozonom, od uvođenja rigoroznije finansijske regulacije do poboljšanja opšte pripremljenosti", rekao je Barozo.

Prošlonedeljni podaci izazvali su zabrinutost i strah od nove recesije jer su pokazali pad proizvodnje država evrozone prvi put u poslednje dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: