Obama: Isteklo je vreme za igru

Američki predsednik Barak Obama je pozvao republikance da stranačke interese ostave po strani.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

00:10

Default images

On traži od njih da učine sve da Kongres što pre deluje i usvoji zakone koji će pomoći otvaranju novih radnih mesta.

“Imamo mnogo puteva i mostova koje treba obnoviti, imamo privatne kompanije koje imaju opremu i ljude za to mogu da urade i više od million građevinskih radnika koji čekaju da bi zasukali rukave“, rekao je Obama.

“Radnici su spremni, kompanije su spremne, videćemo da li je Kongres spreman“, rekao je on u govoru pred radnicima Detroita, čiju je posustajuću automobilsku industriju u život vratila pomoć federalne vlade. U skoro predizbornoj atmosferi, prekidan uzvicima „Još četiri godine“, iako su predsednički izbori za više od godinu dana, Obama je izložio samo deo svog programa za povećanje zaposlenosti, koje će u četvrtak celovito izložiti na zajedničkoj sednici oba kongresna doma.

Predložiću načine da se Amerika ponovo vrati na posao oko kojih se obe stranke mogu složiti, jer i dalje verujem da obe stranke mogu da sarađuju na rešenju, uzevši u obzir hitnost problema i teškoće sa kojima su mnogi ljudi suočeni“, napomenuo je predsednik SAD.

“Ali, nećemo da ih čekamo. Videćemo da li su republikanci u Kongresu stavili zemlju ispred stranke“, istakao je Obama i dodao da je u Vašingtonu završeno vreme za igre i da je sada vreme za akciju.

On je takođe rekao da podržava sindikalni pokret, koji je, kako je istakao, stvorio američku srednju klasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: