VB: Neredi "odneli" 150 mil. funti

Masovni socijalni neredi širom Engleske do sada su rezultirali gubicima koji se procenjuju na oko 150 miliona funti sterlinga (170 miliona evra).

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2011.

14:50

Default images

Ovu procenu su dale osiguravajuće kompanije i preduzeća srednjeg biznisa, a novinske agencije i druga sredstva informisanja naglašavaju, u današnjim izveštajima iz Londona, da su najveću štetu zbog nereda pretrpeli vlasnici maloprodajnih objekata u Londonu, Liiverpulu, Mančesteru i još nekoliko većih gradova zahvaćenih protestima.

Samo šteta u maloprodajnim objektima zbog tekućih nereda i problema u snabdevanju potrošača se procenjuje na oko 80 miliona funti. Medjunarodna rejting agencija "Fič" je saopštila da će precizniju vrednost štete nastale zbog nereda u Britaniji izračunati tek kroz nekoliko meseci.

Stručnjaci "Fiča" smatraju da se gubici nastali u toku nereda neće loše odraziti na rejting britanskih osiguravajućih kompanija.

"Pri tekućim gubicima, osiguravajuće kompanije mogu bezbolno da preraspodele te gubitke, pretvorivši ih na kraju u dobit", tvrdi glavni menadžer "Fič grupe za osiguranje" Kris Voterman.

Konsultantska kompanija "Kelko" izrazila je bojazan da bi eventualni nastavak nereda mogao da i ugrozi posetu Olimpijskim igrama koje se u leto iduće godine održavaju u Londonu.

Ukoliko se samo jedan odsto gostiju, na čiju se posetu računa tokom narednih godinu dana, odluči da ne putuje u Britaniju, ta zemlja će imati gubitak od 520 do 590 miliona funti, tvrde stručnjaci "Kelka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: