Evropi hitno potrebno rešenje krize

Berlin, Pariz, Rim i London žele da što pre počne sprovođenje mera predloženih na samitu EU 21. jula o rešavanju finansijske krize.

Svet

Izvor: B92

Subota, 06.08.2011.

03:03

Default images

O tome su se večeras u odvojenim telefonskim razgovorima dogovorili nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Nikola Sarkozi, italijanski premijer Silvio Berluskoni i predsednik britanske vlade Dejvid Kameron, saopšteno je u Berlinu.

"Svi žele brzo sprovođenje predloga sa samita 21. jula u Briselu o evrozoni", rekao je portparol nemačke kancelarke.
Na samitu krajem jula Sarkozi i Merkelova su najavili da žele da se do kraja avgusta ili početka septembra utvrde mere za poboljšanje
situacije u evrozoni, pogođenoj finansijskom krizom izazvanom dugovima zemalja EU.

Silvio Berluskoni najavio je sinoć u Rimu, kako su italijanski mediji preneli, da se sa francuskim predsednikom Sarkozijem dogovorio da se kroz nekoliko dana održi prevremen sastanak ministara finansija G7.

"Doneli smo odluku da se kroz nekoliko dana sazove sastanak ministara finansija G7", kazao je Berluskoni.

"Situacija je veoma teška i zahteva usaglašene intervencije. Treba priznati da je svet u globalnoj finansijskoj krizi koja se odnosi na sve zemlje", ocenio je italijanski premijer i dodao da je o tome razgovarao i sa liderima Nemačke i Španije.

Berluskoni je rekao i da će razgovarati i sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

"Za ovo što se događa ne može se okriviti nijedna vlada posebno, to sve spada u okvir globalne finansijske krize", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: