Gasprom hoće Milan od Berluskonija

Ruska kompanija Gasprom zainteresovana je za kupovinu italijanskog fudbalskog prvoligaša Milana, od Silvija Berluskonija.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2011.

13:03

Default images

Gasprom je za tu transakciju zainteresovan ukoliko vlasnik kluba Silvio Berluskoni bude primoran da ga proda, da bi platio kaznu zbog korupcije od 560 miliona evra, prenose španski mediji.

Ruska kompanija Gasprom je i prošlog leta pokazala interesovanje za kupovinu Milana, a među potencijalnim kupcima su i vlasnik Abu Dabi junajted grupe Maktum Al Emir, kao i nekoliko katarskih kompanija koje su, inače, u velikoj meri prisutne u evropskom fudbalu.

Čelnici italijanskog fudbalskog šampiona Milana duboko su zabrinuti za finansijsku budućnost kluba, pošto je Berluskoniju sud naložio da plati pola milijarde evra zbog umešanosti u korupciju.

Sud je u subotu naložio Finiinvest kompaniji, čij je vlasnik Berluskoni, da plati konkurentskoj kompaniji CIR 500 miliona evra, zbog toga sto je podmitila sudiju kako bi odobrio preuzimanje izdavačke grupe Mondadori 1990. godine.
"To je nešto što u velikoj meri utiče na klub", rekao je potpredsednik Milana Adrijano Galijani.

On je istakao da je suma koja se zahteva za isplatu "potpuno suluda".

"Za odštetu da se traži ovoliki novac? Tako nešto Evropa još nije videla", rekao je Galijani.

On nije precizirao na koji način će se odluka o finansijskoj kazni reflektovati na klub, ali će ta činjenica svakako uticati na letnja pojačanja.

"Milan je i dalje u srcu predsednika. On voli svoje dete", slikovito je rekao Galijani podsetivši da je Berluskoni kupio klub 1986. godine i potom ga učinio jednim od najuspešnijih u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: