Lipski: Oporavak privrede nesiguran

Oporavak globalne privrede ubrzava, ali je i dalje izložen mogućnosti nazadovanja, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora MMF-a DŽon Lipski.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 21.05.2011.

08:01

Default images

"Globalni opravak jača, ali je i dalje krhak i nejednak, kao i opterećen neizvesnostima", rekao je Lipski na sastanku komiteta Breton Vuds.

On je takođe izrazio razočarenje što drži govor umesto Dominik Stros-Kana, koji je podneo ostavku na funkciju generalnog direktora MMF-a kako bi se koncentrisao na odbranu od optužbi za seksualni napad na sobaricu u NJujorku.

"Duboko žalim zbog okolnosti koje su učinile neophodnim da zamenim Dominika Stros-Kana", istakao je v.d. prvog čoveka MMF-a.

Lipski je dodao da evropske zemlje koje se nalaze u kritičnom ekonomskom stanju kao posledica dužničke krize zavredjuju medjunarodnu podršku. Stros-Kan je bio jedan od najzaslužnijih ljudi za to što je MMF odobrio finansijsku pomoć prezaduženim evropskim državama.

"Postoje čvrsti razlozi za to da ostatak Evrope i međunarodna zajednica - preko MMF-a - podrže napore tih zemalja u sprovođenju reformi", istakao je Lipski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: