Lego povećava proizvodnju u Češkoj

Lego je odlučio da proširi svoju fabriku u češkom mestu Kladno i primi još 200 radnika, uz povećanje proizvodnje za 25 odsto.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

08:10

Default images

Izgradnja dve nove proizvodne hale u Českoj vrednih 50 miliona evra, trebalo bi da bude završena u maju 2012. godine, izjavio je generalni direktor fabrike Karsten Rasmunsen.

U fabrici je sada zaposleno 1.100 ljudi, a Lego planira da poveća prodaju i zbog toga su potrebni veći proizvodni kapaciteti, dodao je Rasmunsen.

Proizvodnja fabrike je pretežno namenjena evropskom tržištu.

Kompanija Lego, čuveni danski proizvođač igračaka osnovana je 1932. godine, kao proizvođač drvenih igračaka.

Svetsku slavu stekla je plastičnim kockama, a deo zarade ostavaruje i prihodima od kompjuterskih igrica.

Osim fabrika u Danskoj i Češkoj, igračke fabrike Lego za evropsko tržište se proizvode još i u Mađarskoj, koja je bila i glavni konkurent Češkoj za izgradnju novih proizvodnih linija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: