Porastao profit Karlsberga u 2010.

Danska pivara Karlsberg je lani ostvarila rast profita, ali nije ispunila očekivanja analitičara kad je reč o zaradi u četvrtom tromesečju.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.02.2011.

08:51

Default images

Do toga je došlo usled povećanja poreza na najvećem tržištu te kompanije, Rusiji.

U saopštenju četvrte po veličini svetske pivare se navodi da je neto profit u 2010. porastao za 49 odsto na 720 miliona evra, dok su prihodi istovremeno povećani za jedan odsto na osam milijardi evra.

Rezultati su samo u četvrtom tromesečju 2010. bili nešto lošiji, budući da je u tom periodu neto profit smanjen na 40,4 miliona evra, dok su u isto vreme prihodi pali za 1,6 odsto na 1,8 milijardi evra.

Izvršni direktor Karlsberga Jirgen Bul Rasmusen kažee da je "2010. bila neuobičajena godina za kompaniju zbog značajnog povećanja poreza na našem najvećem tržištu, ruskom", gde je porez na pivo lani porastao za 200 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: