Porše se seli u Aziju ili u SAD

Nemački "Porše", proizvodjač čuvenog sportskog modela "porše 911", mogao bi uskoro da krene sa proizvodnjom automobila u fabrikama u Aziji ili SAD.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

08:16

Default images

Šef kompanije Matijas Miler je precizirao da će uprava jednog od najprofitabilnijig proizvođača kola na svetu ove godine raspravljati da li će da montira kola u Aziji ili Severnoj Americi.

Najavažnija stvar je da se vozila proizvode po tehnologiji Poršea, a gde se ta proizvodnja obavlja više nije važno, dodao je Miler.

Porše sada izrađuje vozila u njegovim fabrikama u Lajpcigu na istoku Nemačke i u Štutgartu, na zapadu zemlje.

Porše je zabeležio snažan rast prodaje u 2010. godni, kada je više od 95.000 vozila isporučeno kupcima, 25 odsto više nego godinu ranije. Kompanija je objavila u oktobru novi rekordan rast prihoda od 17,9 procenata u poslednjoj fiskalnoj godini, kada je zabeleženo povećanje prodaje od 8,9 odsto.

Prihod Poršea u fiskalnoj godini koja je završena 31. jula 2010, dostigao je 7,79 milijardi evra, saopštila je kompanija. U tom periodu prodato je rekordnih 81.850 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: