SAP oštetio Orakl za 4 mlrd. dolara

Izvršni direktor američke softverske kompanije Orakl Lari Elison optužio je nemačku kompaniju SAP da je oštetila Orakl za četiri milijarde dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 13.11.2010.

13:13

Default images

Optužba je izneta u okviru sudskog procesa koji se vodi zbog kršenja prava intelektualnog vlasništva, preneli su mediji.

Radi se o procesu koji je Orakl pokrenuo protiv SAP-a, njihovog večitog rivala u oblasti poslovnih softvera, zbog krađe softvera.

Nemački SAP, najveći evropski proizvođač softvera, izjasnio se krivim za krađu Oraklovih fajlova, koju je počinila njegova, sada već zatvorena filijala „TomorrowNow“.

Proces se vodi pred saveznim sudom u Kaliforniji, koji treba da utvrdi iznos odštete koju će SAP platiti Oraklu.

U SAP-u smatraju da neće morati da plate više od nekoliko desetina miliona dolara, dok je Elison na sudu naveo da bi SAP trebalo da plati Oraklu, trećoj softverskoj kompaniji u svetu i lideru u proizvodnji softvera za upravljanje bazama podataka, odštetu od više milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: