Ukrajina sad neće reformu penzija

Ukrajinska vlada planira da razmotri varijante za povećanje budžetskih prihoda kao alternativu za povećanje starosne granice za odlazak u penziju.

Svet

Izvor: B92

Petak, 05.11.2010.

09:04

Default images

Vlada je planirala da postepeno povećava penzionu granicu od 2011. godine u narednih deset godina, ali je ta inicijativa naišla na oštru reakciju.

"Uspeli smo da pronađemo alternativne izvore finansija, koji bi nadoknadili gubitak prihoda izazvan odustajanjem od povećanja penzione starosne granice, što ćemo i predložiti misiji MMF na pregovorima", rekao je Tigipko.

Povećanje starosne granice za odlazak u penziju bilo je medju osnovnim uslovima za sporazumima o saradnji Ukrajine i MMF.

Kako je ranije objavljeno, ukrajinska vlada je nameravala da uputi parlamentu nacrt zakona o postepenom izjednacavanju starosne granice koja je sada za žene 55, a za muškarce 60 godina. U perspektivi, planirano je da se starosna penziona granica približi evropskim standardima, odnosno poveća na 65 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: