Markione: Fijat sa profitom u 2010.

Italijanski Fijat će završiti 2010. godinu s neto profitom, a još bolji dani očekuju se posle industrijske krize i priprema za moguće udruživanje.

Svet

Izvor: FoNet

Petak, 01.10.2010.

11:32

Default images

Serđo Markione, direktor kompanije, naglasio je da će Fijat najverovatnije podići ciljeve poslovanja u ovoj godini iako je septembarska prodaja kola podbacila.

"Analizirao sam brojke i mislim da postoje vrlo dobre šanse da podignemo ciljeve," kazao je Markione .

Trgovci ističu poztitivnu situaciju u kojoj se nalazi italijanska grupacija i pored teškoća sa kojima se suočava čitav sektor i ukazuju na spekulacije povodom mogućih udruživanja u tom sektoru posle razdvajanja Fijata na auto i industrijski biznis, koje bi trebalo da se okonča ove godine. Markione je izjavio da Fijatova prodaja u septembru "nije bila dobra u Italiji i Evropi, ali da je išla doboro u Latinskoj Americi."

Fijat ima opciju da poveća udeo u Krajsleru na 35, a kasnije i na 51 odsto. Taj plan akcionari Fijata su odobrili u septembru.

Markione je najavio da je grupacija otvorena za udruživanje kako bi ojačala svoju novu poslovnu jedinicu Fijat indastrijal, koju kontrolišu italijanski proizvodjač kamiona Iveko i njujorška kompanija CNH, koja se bavi izradom poljoprivrednih mašina.

Tim povodom oglasio se u Parizu i izvršni direktor nemačkog Dajmlera Diter Ceče koji je kazao da još ne pregovara sa Fijatom, ali nije isključio mogućnosot analize preuzimanja "Iveka". "Industrijske mašine, poljoprivreda i konstrukcija vozila nisu naš glavni posao," dodao je Ceče.

Italijanski dnevnik Republika objavio je prošle sedmice da je Dajmler zainteresovan za kupovinu Iveka kada se u januaru okonča podela Fijata i kada se njegove akcije pojave na berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: