Španci u štrajku, štrajkuje i kralj

Španski kralj Huan Karlos Burbonski i njegov sin princ Filip od Asturije pridružiće se generalnom štrajku koju su organizovala dva najveća španska sindikata.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.09.2010.

08:11

Default images

Kralj i prestolonaslednik su otkazali sve svoje javne obaveze u znak poštovanja prema pravu zaposlenih na obustavu rada.

Iz kraljevske palate su, međutim, objasnili da nije reč o podršci zahtevima štrajkača protiv najavljenih mera štednje vlade premijera Hosea Luisa Sapatera, već o zauzimanju "neutralnog stava".

U saopštenju se navodi da su kralj i njegov sin otkazali sve svoje obaveze u javnosti i da će dan provesti radeći u svojim kancelarijama u palati Sarsuela, rezidenciji kraljevske porodice u Madridu.

Inače, očekuje se čitava zemlja bude paralizovana generalnim štrajkom, prvom obustavom rada koju su sindikati zakazali od dolaska socijaliste Sapatera na vlast 2004. godine. Naime, zaposleni u železničkom, avionskom i putnom prevoz kao i u gotovo svim javnim službama biće u štrajku.

Vlada i sindikati su ipak uspeli da se dogovore o minimalnom procesu radu u najosteljivijim sektorima - zdravstvu, obrazovanju, administraciji i socijalnim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: