VW gradi fabriku u Severnoj Americi

Nemački Folksvagen (VW) planira da podigne novu fabriku za izradu automobila u Severnoj Americi.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.07.2010.

08:27

Default images

"Počećemo gradnju nove fabrike automobila u 2013. godini", izjavio je Johem Hajcman, član proizvodnog saveta Folksvagena.

Nemačka kompanija planira da uloži jednu milijardu dolara u taj projekat, kazao je Hajcman, navodeći da još nije odlučeno gde će se podizati novi pogon. On je dodao da će Meksiko biti jedan od prvih izbora.

VW, koji je najveći evropski proizvođač kola, je protekle sedmice obeležio početak radova na proširenju fabrike u Pueblu, kako bi se godišnja proizvodnja kola za severno-američko tržište povećala za više od 100.000 vozila, na oko 430.000 u 2010. U fabrici Puebla zaposleno je 9.500 radnika koji dnevno proizvedu 1.600 vozila.

VW, u okviru plana premeštanja dela proizvodnje u Severnu Ameriku, upravo gradi novu fabriku u Katanoki, u Tenesiju.

Nemački auto-gigant prodao je 3,5 miliona vozila u prvoj polovini ove godine, 15 odsto više nego u istom lanjskom periodu, izjavio je izvršni dirketor grupacije VW Martin Vinterkorn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: