Čeri gradi fabriku u Turskoj

Kineska privatna kompanija "Čeri automobili" planira da uloži 500 miliona dolara u izgradnju fabrike u Turskoj, preneli su kineski državni mediji.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.10.2009.

15:50

Default images

Čeri planira da izgradi fabriku u saradnji sa svojim turskim dilerom Mermerlerom, ali se čeka odobrenje turske vlade, prenose mediji pozivajući se na neimenovane izvore u kompaniji.

Nova fabrika će omogućiti kineskoj firmi bolju poziciju za širenje na evropskom tržištu. Kompanija će u novom pogonu proizvoditi putnički automobil tipa sedan "čeri A1", sa petoro vrata i računa da ih može ponuditi na prodaju u Evropi i Americi.

Čeri je lane bio najveći izvoznik među kineskim proizvođačima automobila i učestvuje s više od jedne četvrtine u kineskom izvozu vozila. Lane je kompanija izvezla 135 hiljada jedinica, 12,6 odsto više nego 2007. godine.

Ambiciozna auto-kuća već u inostranstvu ima pogone u osam zemalja - Iranu, Egiptu, Rusiji, Urugvaju, Tajlandu, Ukrajini, Maleziji i Indoneziji.

Čeri je početkom septembra najavio da će u junu 2010. godine početi da prodaje vozila na električni pogon, zahvaljujući vladi, koja ohrabruje proizvođače da izradjuju ekološki prihvatljive automobile. Kompanija očekuje da proda oko 30 hiljada vozila tipa "S18" u naredne tri do četiri godine, po ceni od oko 19 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: