Gazprom: Gas za Evropu 500 dolara

Cena prirodnog gasa, koji će ruska kompanija Gazprom u oktobru isporučiti Evropi, po prvi put je premašila granicu od 500 dolara za hiljadu kubnih metara.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2008.

10:03

Default images

"Možemo konstatovati da je dinamika rasta cena gasa prevazišla očekivanja Gasproma, budući da je cena već u oktobru premašila 500 dolara", izjavio je direktor tog holdinga Aleksej Miler.

On je podsetio da je letos najavio da bi cena ruskog gasa za Evropu mogla do kraja 2008. dostići 500 dolara za hiljadu kubnih metara. Miler je takođe prognozirao i da bi pri skoku svetskih cena nafte iznad 250 dolara za barel cena gasa premašila hiljadu dolara za kubik.

Svet je trenutno, po njegovom mišljenju, svedok kritičkog jačanja cena energenata, što će dovesti do zaoštravanja konkurencije za te sirovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: