Tomsonu dozvola da preuzme Rojters

Evropska komisija je odobrila korporaciji za finansijske informacije Tomson da preuzme grupu za informisanje Rojters.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

18:16

Default images

Dozvola je dodeljena pod uslovom da se prodaju delovi kompanija kako ne bi time ugrozili konkurenciju. Kompanije Rojters i Tomson pristale su da se odreknu nekih od pomenutih sektora.

U saopštenju Evropske komisije ističe se da bi konkurencija mogla da bude ugrožena u sektoru prodaje izveštaja o finansijskom tržištu, predviđanja rezultata poslovanja preduzeća, finansijskih podataka o preduzećima i nekih ekonomskih statistika.

Rojters je prošle godine prihvatio ponudu za preuzimanje vrednu 13 milijardi evra koju je ponudio njegov kanadski konkurent Tomson.

Kada se ujedine, Tomson i Rojters će biti najveća svetska kompanija za pružanje finansijskih informacija i potisnuti američki Blumberg na drugo mesto. Tomson je, prema podacima sa Internet sajta kompanije, u 2007. godini ostvario 7,3 milijarde dolara prihoda.

Rojters pored servisa finansijskih informacija ima i novinsku agenciju koja pravi vesti, fotografije i video snimke. Prema podacima sa Intenret sajta, finansijski servis Rojtersa ima 370 hiljada pretplatnika, aktera na svetskom finansijskom i robnom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: