BASF očekuje 58 mlrd. evra prihoda

Hemijska kompanija BASF je objavila da u ovoj godini očekuje 58 milijardi evra od prihoda od prodaje.

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

14:17

Default images

Ovaj hemijski gigant bi tako zabeležio rekordnu godinu u svom poslovanju nakon što je u 2006. godini ostvarena prodaja u vrednosti od 52,6 milijardi evra. Kompanija trenutno ima oko 95 hiljada zaposlenih.

U trećem kvartalu bi trebalo da bude zabeležen rast prodaje od oko pet odsto, dakle približno 14 milijardi evra, kao i da je dobit pre oporezivanja i kamata (EBIT) dostigla povećanje od šest odsto ili 1,7 milijardi evra.

Ukupna prodaja za prvih devet meseci ove godine porasla je za 13 odsto do 43,3 milijarde evra, a EBIT je za ovo razdoblje dosegao devet odsto, odnosno 5,9 milijardi evra.

U BASF dalje rizike u poslovanju vide u geopolitičkim napetostima i regionalnim konfliktima, a iz kompanije navode da ih u sledećoj godini očekuje nastavak restrukturiranja i smanjenja troškova radi širenja i ekspanzije u naročito konkurentnom okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: