Strabag i Deripaska dele poslove

Austrijsko-nemačko preduzeće "Strabag" i ruski koncern "Bejzik Elements" dogovorili su osnove buduće saradnje.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.12.2007.

08:43

Default images

Prema sporazumu o saradnji, "Strabag" će preuzeti industrijsko vođstvo u građevinskim poslovima u Rusiji, a "Bejzik Elements" će biti zadužen za poslove oko građevinskog materijala, pre svega planiranih aktivnosti iz oblasti cementa.

Da bi se otklonili bilo kakvi nesporazumi, uspostavljen je upravni odbor sastavljen od četiri osobe - predstavnika dve kompanije.

Sporazum o saradnji isključivo se tiče tržišta Rusije i Zajednice nezavisnih država. Proširenje partnerstva na domaće tržište "Strabaga" - istočnu Evropu, što su inače želeli Rusi, nije predviđeno.

Samo je tržište Srbije i Crne Gore pripalo "Bejzik Elements", tvrdi bečki dnevnik "Virtccaftsblat".

Prema portparolu "Strabaga", Kristijanu Ebnerbu, ovaj koncern od sporazuma očekuje porast dodatnog obrta za jednu do dve milijarde evra do 2010. godine.

"Strabag" i ruski partner dogovorili su se da projekte razvijaju u odnosu 50:50, kao i da svaka strana ima pravo, da u slučaju kupovine jednog preduzeća, otkupi 50 odsto deonica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: